Konrád György szerint össze lehet fogni a Jobbikkal

Az író sem ellenezné, hogy „technikai koalíció” jöjjön létre Vona Gáborék és a baloldal között.

MN
2017. 12. 06. 18:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem nagyon izgat a 2018-as választás, „attól tartok, hogy marad, ami van” – mondta Konrád György író az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Arra a felvetésre, hogy Orbán Viktort felszólította, ha jót akar, menjen nyugdíjba, közölte, hogy a miniszterelnök „úgy látszik, makacs ember”, hiszen ezt nem fogadta meg.

Hozzátette, egy véleményen van Heller Ágnessel, nem ellenezné azt, hogy legyen valamilyen „technikai koalíció” a Jobbik és a baloldal között.

– Ha én ezeket a jobbikosokat nézem a televízióban, nem gondolom, hogy ezek meg akarnának ölni. Azt se gondolom, hogy inkább kívánnák a halálomat, mint mondjuk a fideszesek” – fogalmazott. Leszögezte, hogy „nem az együtt gondolkodás vagy az egyet gondolás jegyében, nem a szeretet jegyében, hanem a praktikus üzletszerű megállapodás jegyében” nem ellenezné ezt, már csak azért is, mert „nem lenne olyan unalmas”, mint ami van.

Kitért arra is, hogy Magyarországon a jobboldal két része – volt egy szélsőjobboldal, és volt egy mérsékeltebb középjobboldal – összenőtt. „Ma már ezt a nagy mérsékletet nem látom” a jobboldal egyik részén – jelentette ki Konrád György. Kitért arra is, hogy nem nagyon akar már politikáról írni. 

Konrád Györgyöt legújabb könyvéről, a Falevelek szélben című műről is kérdezték. Ez az Ásatás első része, és az író elmondta: két kötet már elkészült, a másodiknak talán „Öreg erdő” lesz a címe. Szavai szerint a könyv írása a rendezkedést, a rendteremtést jelentette.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.