Magyarországon nem forgalmazzák a szalmonellagyanús bébitápszert

Az EU-s riasztási rendszer alapján úgy tűnik, itthon nincs veszély.

MN
2017. 12. 11. 10:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az EU élelmiszer- és takarmánybiztonsági gyorsriasztási rendszerén (RASFF) szereplő információk alapján hazánk nem érintett a francia tápszer visszahívása ügyében” – válaszolta a Nébih a Magyar Nemzet kérdésére. Mint arról beszámoltunk, a francia hatóságok mintegy hétezer tonna bébitápszert hívtak vissza, miután felmerült, hogy szalmonellával lehetnek fertőzöttek.

A legalább 26 kisgyermek megbetegedését okozó fertőzés a Lactalis nevű élelmiszeripari óriáscég észak-franciaországi, Craon városában található gyárába vezethető vissza. A terméket 350-950 grammos kiszerelésben, több márkanév alatt is értékesítették világszerte, úgymint Milumel, Picot és Pepti. A visszahívásban érintett termékek adatai és azonosítói elérhetőek a francia hatóság weboldalán.

A Nébih válaszlevele szerint haladéktalanul tájékoztatják a lakosságot, amennyiben felmerül a lehetősége, hogy Magyarországra is szállítottak a problémás termékekből. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.