A KSH 2014 óta titkolózik a menekültek magyarországi lakhelyével kapcsolatban

A négy évvel ezelőtti adatok szerint a menekültek több mint fele Budapesten élt.

MN
2018. 01. 24. 11:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2014 előtt még részletesen beszámolt arról a Központi Statisztikai Hivatal, hogy melyik magyarországi régióban hány menekült él, de azóta ez az adat hiányzik a KSH kiadványaiból – olvasható a Hír TV oldalán.

A négy évvel ezelőtti adatok szerint a menekültek több mint fele Budapesten élt, vidéken pedig Fejér és Hajdú-Bihar megyében volt jelentősebb az arányuk.

A statisztikai hivatal az utóbbi három évben már nem hozta nyilvánosságra, hogy hol vannak a hazánkban elhelyezett menekültek, csak azt, hogy hogyan alakult évről-évre a védelemben részesítettek száma. Ráadásul a KSH hivatalos internetes oldalán már nem szerepel a 2013-as menekültügyi beszámoló, csak a hivatal „vakok és gyengénlátók számára” készített oldalán található meg, az archívumban.

A múlt héten Pintér Sándor belügyminiszter sem árulta el, hogy hol helyezték el azt az 1300 menekültet, akiket tavaly fogadott be titokban Magyarország.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.