A látogatók miatt le kellett zárni a majomházat az állatkertben

Hiába kérték a gondozók, a közönség kiabálással, kopogással, vakuzással idegesítette a gorillacsaládot.

Ficsor Benedek
2018. 01. 07. 14:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gorillacsalád nyugalma érdekében az Emberszabású házat le kellett zárnunk – írta Facebook-oldalán a Fővárosi Állat- és Növénykert. A közönséget a nemrég született gorillabébi villanyozta fel annyira, hogy az állatkert munkatársainak többszöri kérésére sem volt hajlandó abbahagyni az állatok heccelését, így az intézmény vezetése úgy döntött, bizonytalan időre lezárja a házat.

Tisztelt látogatóink egy része hangoskodással, kopogással, vakuzással idegesítette az állatokat, így erre a döntésre kényszerültünk. Kérjük szíves megértéseteket, amint ismét látogatható lesz a ház, jelezni fogjuk – olvasható a közleményben.

A gorillakölyök tavaly december 23-án jött a világra. A nemét és a súlyát eleinte nem is lehet megállapítani, mert anyja, a tizenhét éves N’Yaounda nem adta ki a kezéből a kicsit. A kis jövevény az ötödik gorilla, amely a budapesti állatkertben született 1989 óta. 

Bár az állatkert a Facebook-oldalán jelezte, hogy az állatoknak nyugalomra van szüksége, amelynek érdekében bizonyos korlátozásokat is bevezetnek, figyelmeztetésük, úgy tűnik, süket fülekre talált. A lezárás bejelentése alatt egymást követik a hozzászólások, amelyek az állatokat folyamatosan fényképező, hangoskodó látogatókra panaszkodnak. Nem egyedi esetről van tehát szó, hangsúlyozta több kommentelő is, a közönség hetek óta nem tud az Emberszabású ház nevéhez méltón viselkedni. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.