A szolnoki közgyűlés is beszállt „Soros civiljeinek” elítélésébe

Egy nemzetellenes hálózat Szolnokot, az országot, és a civileket is veszélyezteti, mondta a polgármester.

MTI
2018. 01. 25. 15:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szolnoki közgyűlés határozatban utasította el „Soros civiljeinek támogatását” és azt, hogy a városban bevándorlást szervező iroda működjön – közölte Szolnok fideszes polgármestere, Szalay Ferenc az MTI-vel. A döntést 15 igen szavazattal, 2 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett fogadták el.

A polgármester szerint Európát nem véletlenül osztja meg a bevándorlás kérdésköre, ugyanis ez határozza meg a kontinens jövőjét. Az ellenőrizetlen, illegális migráció tapasztalatai rendkívül rosszak, mindenütt a bűnözés erősödésével és a terrorizmus megjelenésével jár a folyamat – mondta Szalay. Úgy véli: Magyarország azon nemzetek sorába tartozik, amelyek ragaszkodnak önrendelkezésükhöz, és továbbra sem hagyja, hogy a magyar nép jóváhagyása nélkül bárkit betelepítsenek az országba.

Szalay Ferenc a magyar önkormányzatiságot a demokrácia „egyik legerősebb bástyájának” nevezte. Hozzátette: a város civil szervezeteivel hagyományosan kiváló kapcsolatot ápolnak, segítik működésüket, míg azok aktívan dolgoznak a kulturális, tudományos, szociális területeken, az érdekérvényesítésben, szinte az élet valamennyi szegmensében.

Úgy fogalmazott: egy átpolitizált, nemzetellenes célokat megfogalmazó hálózat kiépítése nem csupán Magyarország és Szolnok biztonságát veszélyezteti, de aláássa a kiválóan működő magyar civil szervezeti rendszer hitelességét is.

Elutasítja a kötelező betelepítést és a \"bevándorlásszervező irodákat\" a Nógrád megyei önkormányzat

Nógrád megye önkormányzata csütörtöki ülésén elutasította a kötelező, felső korlát nélküli betelepítési kvóta végrehajtását és a \"bevándorlásszervező irodák\" létrehozását – közölte az MTI-vel az önkormányzat elnöke.

Skuczi Nándor (Fidesz-KDNP) hozzátette: a közgyűlés egyidejűleg kifejezte, hogy támogatja a kormány betelepítés megakadályozását célzó törekvéseit.

Kötelezettségünknek érezzük, hogy hazánk és kultúránk védelme, állampolgáraink, családjaink biztonsága érdekében összefogásra buzdítsuk megyénk lakosait, településeit – fogalmazott az elnök.

A döntést kilenc igen szavazattal hozták meg, hat képviselő nem vett részt a szavazásban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.