Az államtitkár szerint nincs azzal baj, ha kisnyugdíjasoktól kér pénzt a Fidesz

Novák Katalin nem tartja erkölcsileg aggályosnak a nagyobbik kormánypárt pénzgyűjtését.

MN
2018. 01. 06. 8:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem tartja erkölcsileg aggályosnak Novák Katalin, hogy még a rosszabb anyagi helyzetű kisnyugdíjasoktól és a nagycsaládosoktól is pénzt kérjen a Fidesz – írja a Hír TV online változata.

A kormánypárt közelmúltban megválasztott alelnöke ugyanakkor kijelentette, hogy senkit nem érhet szankció azért, ha nem támogatja pénzadománnyal a Fideszt. Novák Katalin szerint aki pár száz vagy pár ezer forintot tud hozzátenni a sajátjából, maga is elköteleződik a Soros György elleni küzdelem mellett.

„Ez egy lehetőség azoknak, akik szívesen adnának támogatást – a visszajelzések alapján elég sokan vannak. Én nem érzek benne sem kényszert, sem erkölcsi dilemmát” – fejtette ki.

Amint arról korábban beszámoltunk, levélben kér anyagi segítséget a kormánypárt a további kampányhoz, ahogy a szövegben fogalmaz, azért, hogy az ország magyar ország maradhasson. A levelet Orbán Viktor a Fidesz elnökeként írta alá. A magyaroknak csekket is küldenek, és adományokat várnak. A nagyobbik kormánypárt ugyanakkor azt állítja, hogy csak olyanok kapták meg a levelet, akik önként adták meg az adataikat, kedden kiadott közleményük szerint „Orbán Viktor miniszterelnök a napokban levélben keresi meg azokat a Fidesz támogatókat, akik erre korábban felhatalmazást adtak”. Ennek azonban ellentmond, hogy elhunyt személyeknek is kipostázták a sárga csekket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.