Egy éve elhunyt nagyszülőtől kért pénzt Orbán Viktor

Az unoka szerint nagymamája sosem politizált és nem adta meg adatait sem korábban.

MN
2018. 01. 05. 14:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hír TV egyik nézőjének közel egy éve elhunyt nagymamája kapott levelet Orbán Viktortól azért, hogy pénzt kérjen a további kampányhoz. Az elhunyt nagyszülő azonban az unokája szerint soha nem politizált, nem töltött ki dokumentumot, valamint nem adta meg a személyes adatait – írja a Hír TV online változata.

A férfi azt mondta, bár mélységesen felháborítja az, ami történt, nem tud mit tenni, mert írásos bizonyíték híján – tehát, hogy a nagymama valóban nem írt alá semmit anno – nem sokra menne egy bírósági perrel. Kerekes Tamás megkereste a Fideszt is, hogy megkérdezze, lehetséges-e az, hogy olyanok is kapnak levelet és benne sárga csekket, akik életükben nem kötődtek soha egy párthoz vagy töltöttek ki bármilyen kérdőívet, illetve hogy a hozzátartozójának mégis honnan szerezték meg az adatait. A párttól elmondása szerint azt a választ kapta, hogy ha bizonyítja, hogy valóban a rokona érintett, akkor közelebb kerülhetnek a megoldáshoz.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Hír TV kérdésére, miszerint milyen adatbázisokból dolgoztak, azt mondta: „A törvények által meghatározott keretek szerint tartunk fenn adatbázist. Azoknak tudunk ilyen levelet kiküldeni akik korábban minket erre felhatalmaztak a kapcsolattartásra. ( ) Ha valaki időközben elhunyt például, akkor, és nem tájékoztattak minket, akkor így történhet meg ez. De ha jelzi egy rokon, akkor töröljük az adatbázisokból” – jelentette ki Hidvéghi.

Korábban egy másik néző a Hír TV-nek azt mondta, hogy nemrég olyan küldeményt kellett a postástól átvennie, amit az évek óta halott férjének is kiküldtek.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, levélben kér anyagi segítséget a kormánypárt a további kampányhoz, ahogy a szövegben fogalmaznak azért: hogy az ország magyar ország maradhasson. A levelet Orbán Viktor a Fidesz elnökeként írta alá. A magyaroknak csekket is küldenek, és adományokat várnak. A nagyobbik kormánypárt ugyanakkor azt állítja, hogy csak olyanok kapták meg a levelet, akik önként adták meg az adataikat, kedden kiadott közleményükben azt írták: „Orbán Viktor miniszterelnök a napokban levélben keresi meg azokat a Fidesz támogatókat, akik erre korábban felhatalmazást adtak.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.