Egyre gyorsabban fogy a magyar

Novemberben mindössze 7271 gyermek született Magyarországon, 5,6 százalékkal kevesebb, mint egy éve.

MN
2018. 01. 26. 10:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novemberben mindössze 7271 gyermek született Magyarországon, 5,6 százalékkal kevesebb, mint egy éve. Ezzel folytatódott az idei csökkenő trend, hozzájárulva a népességfogyás tavalyi gyorsulásához. 2017 első 11 hónapjában csaknem 36 ezer volt a népesség természetes fogyása, 6 ezerrel több, mint 2016 ugyanezen időszakában – írja a Portfolio.

A portál szezonálisan igazított adatai alapján a születésszám immár egy éve trendszerű csökkenést mutat, és az utóbbi négy évben alig találtak olyan hónapot, amikor kevesebb gyerek született, mint most. 

A Portfolio a január–novemberi adatok alapján azt írja: úgy tűnik, hogy 2017 hozta a rendszerváltozás óta a második legnagyobb népességfogyást. Ebben nemcsak a születésszám esése, hanem a halálozások számának növekedése is szerepet játszik: a múlt év elején az influenzajárvány sok idős ember halálát okozta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.