Gorka Sebestyén szerint nincs is ellene elfogatóparancs

A volt tanácsadó azt állítja: egy 2009-es ügy miatt körözik, de ő már 2008-ban elhagyta Magyarországot.

MN
2018. 01. 20. 13:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tovább gyűrűzik Gorka Sebestyén körözési botránya. Donald Trump amerikai elnök volt biztonságpolitikai tanácsadója tagadta a 444.hu információját, miszerint elfogatóparancs van ellene érvényben lőfegyverrel való visszaélés miatt Magyarországon. A portál írta meg csütörtökön, hogy Szijjártó Péter tárcavezető tavaly márciusban úgy találkozott Gorka Sebestyénnel Washingtonban, hogy az egykori tanácsadót hazánkban körözi a rendőrség.

A Breitbartnak Gorka azt mondta: az ügy, amely miatt körözik, 2009-es, pedig ő már 2008-ban elköltözött Magyarországról. Ezért többször kérte a magyar hatóságokat, hogy pontosítsák az adatbázisukat, de nem történt meg.

Gorka kiemelte azt is, hogy a hír a 444.hu-n jelent meg, amely szerinte egy radikális portál Magyarországon. Hozzátette azt is, úgy látszik, nem csak az amerikai sajtó terjeszt róla álhíreket.

Korábban a Külgazdasági és Külügyminisztérium a weblappal azt közölte, hogy Szijjártó Péter nem tudott az elfogatóparancsról, magas rangú fehér házi munkatársak esetében a Police.hu átnézése nem tartozik a felkészüléshez.

A rendőrségi honlapon egyébként most is elérhető a körözés.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.