Ismét Vona Gábort lejáratni próbáló kampányt indított a Fidesz

Nyugdíjas-ellenesség után Allah-dicsőítéssel vádolják a Jobbik elnökét.

Lakner Dávid
2018. 01. 30. 16:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korábbi telefonos kampány után ismét Vona Gábor állítólagos szavaira hívja fel a figyelmet a nagyobbik kormánypárt. Emlékezetes, a Fidesz tavaly nyáron hívogatta még azzal nyugdíjas híveit, hogy a Jobbik elnöke „megsértette a nyugdíjasokat”. „Azt mondta róluk, hogy szennyvíz folyik a szájukból, magukból kivetkőzve ugranak egymásnak, vért akarnak ontani remegő kezeikkel, és trágárul ordibálnak” – állította akkor Orbán Viktor pártjának kampánystábja, bár Vona korábban nem általánosságban a nyugdíjasokról, hanem a bizonyos, a kormánypropaganda által felhergelt idősekről beszélt.

Január végén aztán a Mandiner állt elő azzal: Vona egy korábbi török fórumon „Allah mellett tett hitet”. A jobboldali portál tavaly nyáron került a Habony Árpádot hitelező Tombor András tulajdonába, most pedig úgy tűnik, az Origo és a Ripost mellett csatlakozott a kormánypropaganda soraiba. Erre utal, hogy az Allah-felvétel után több hasonló, régebbi videót hoztak nyilvánosságra. Hétfőn egy olyat mutattak be, amin a török fiatalok „Szürkefarkas Vonát” skandálnak, kedden pedig egy olyat, amin a pártelnök az Európai Unióból való kilépés mellett tett hitet. 

Vona Gábor az allahozó videó kikerülése után Facebook-oldalán azt írta: „az igazság az, hogy nem Allahot dicsőítem, hanem Istent, akit török nyelven történetesen így neveznek.” Bár a Mandiner állította, hogy Tanrı lett volna a helyes megnevezés, valójában keresztény hitű arabok is Allahként hivatkoznak Istenre. 

Kedd délután aztán aktivizálta magát a fideszes kommunikációs gépezet is. Ezúttal Hidvéghi Balázs kommunikációs igazgató nevében küldtek szét olyan leveleket a híveknek, amiben figyelmeztetnek Vona allahozó kijelentésére. A kormánypárt által szétküldött levélben ez olvasható:

Tisztelt Honfitársam!

Azért írok önnek, mert a napokban nyilvánosságra kerültek eddig ismeretlen felvételek Vona Gáborról. Ezeken a Jobbik elnöke Allahot dicsőíti, és azt mondja, hogy az iszlám az emberiség utolsó reménye.

A megdöbbentő felvételek az alábbi két linken találhatóak:

http://mandiner.hu/cikk/ 20180126_video_vona_gabor_ iszlam_fenysugar

http://mandiner.hu/cikk/ 20180128_szurkefarkas_vona_ skandalja_a_muszlim_kozonseg_ vona_eloadasa_utan

Ezek a gondolatok veszélyesek: Vona megtagadja keresztény kultúránkat és ha tehetné, beengedné a bevándorlókat. Végrehajtaná a Soros-tervet és Soros Györggyel együtt lebontaná a határzárat.

Ne felejtsük el ezt, emlékezzünk erre, amikor majd szavazunk!

Tisztelettel:

Hidvéghi Balázs

Fidesz

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.