Járdára festette az epekövesek lábnyomait a Momentum, rendőrök jelentek meg

Azt akarták megmutatni, milyen hosszú volna a sor, ha az ellátásra várók egymás mögé állnának.

MN
2018. 01. 26. 10:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lábnyomokat fújtak az aszfaltra a Momentum Mozgalom tagjai éjszaka, hogy így mutassák meg, milyen hosszú volna a sor, ha a különböző egészségügyi ellátásra várók egymás mögé állnának – derül ki a HVG.hu videójából.

Hajnal Miklós, a párt szóvivője elmondta: epekő miatti beavatkozásra átlagosan 89 napot kell várni. Az akcióval meg akarták mutatni, hogy ha az összes, erre a beavatkozásra váró ember egymás mögé állna, a sor az Emberi Erőforrások Minisztériumától (Emmi) egészen a Parlament épületéig tartana. „Reméljük, az Emminél észre fogják venni a munkánkat, és észre fogják venni, hogy problémáról van szó” – magyarázta Hajnal Miklós.

Időközben rendőrök jelentek meg, akiknek a szóvivő azt mondta, nem követtek el rongálást, mert a festék lemosható. Az egyik rendőr közölte, az ügyet majd a Budapesti Rendőr-főkapitányság fogja vizsgálni, de szerinte „a politikai felhang miatt prioritást fog élvezni”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.