Körúti robbantás: csalással akarta megszerezni a nyomravezetői díjat egy nő

Ezt követően egy panzióba is beköltözött, de végül fizetés nélkül távozott. Vádat emelt az ügyészség.

MN
2018. 01. 26. 8:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Üzletszerűen elkövetett csalás bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ügyészség egy szentkirályi nővel szemben, aki – azért, hogy a nyomravezetői díjat jogtalanul megszerezze – valótlanul azt állította, hogy a Teréz körúti robbantással kapcsolatban információval rendelkezik.

Az ügyészség közleménye szerint a 35 éves nő még 2016. szeptember 30-án Kecskeméten a mobiltelefonjáról elektronikus üzenetet küldött a Miniszterelnökségi Sajtóiroda e-mail címére. Ebben valótlanul azt állította, hogy információja van a Teréz körúti robbantással kapcsolatban.

A vádlottat igazoltatták és a robbantás miatt folyó bűnügyben tanúként hallgatták ki. Ennek során viszont megállapítást nyert, hogy a nő az ügyben semmilyen érdemleges információval nem rendelkezik. A vádlott célja kizárólag a nyomravezetői díj jogtalan megszerzése volt.

Az eset után néhány nappal a munkanélküli nő elköltözött az élettársától, és gyermekével 2016. október 6-tól november 24-ig beköltözött az egyik kecskeméti belvárosi panzióba. Valótlanul arra hivatkozott, hogy addig veszi igénybe a panzió szolgáltatásait, míg a lakásukat felújítják, a szállásuk költségét pedig egy általa megnevezett cég fogja kifizetni. Valójában azonban a nőnek már a beköltözéskor sem állt szándékában a panziónak fizetni, erre anyagi lehetősége sem volt. A vádlott néhány ingóságát hátrahagyva, fizetés nélkül távozott a panzióból, és ezzel 355 800 forint kárt okozott.

Az ügyészség a szabadlábon lévő vádlottat kétrendbeli üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével – az első esetben annak kísérletével – vádolja, és börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A büntetett előéletű vádlott ügyében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.