Lázár: Magyarország kész növelni a hozzájárulását az EU költségvetéséhez

Szerinte kevesebb pénzből nem lehet több Európát létrehozni.

MTI
2018. 01. 08. 18:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felszólalásában a tárcavezető mindenekelőtt rámutatott, hogy az EU-nak úgy kell megoldani az előtte álló súlyos kihívásokat, hogy közben távozik a közösség egyik legfontosabb országa, ehhez pedig a tagállami befizetések növelésére van szükség.

– Meggyőződésünk szerint kevesebb pénzből nem lehet több Európát létrehozni – fogalmazott.

Lázár arról is beszélt, hogy offenzív, bátor, kezdeményező költségvetési javaslatot vár az Európai Bizottságtól (EB) a 2020 és 2027 közötti ciklusra, mert a mostani büdzsé defenzív volt, amely egy válságra reagált.

Hétfőn Brüsszelben Jean-Claude Juncker, az EB elnöke kijelentette, növelni kell a tagállami hozzájárulásokat az Európai Unió következő költségvetési ciklusában, az egyik legnagyobb nettó befizetőnek számító Egyesült Királyság tervezett kilépése ugyanis a számítások szerint mintegy tízmilliárd eurós lyukat fog ütni a közös büdzsén.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.