Már januárban megkaphatják az emelt bért az ápolók

Novemberre ígérte a megnövelt bért a kormány, de elképzelhető, hogy nem kell addig várni.

MN
2018. 01. 24. 6:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Népszava szerdai számában azt írja, értesüléseik szerint a kormány előrehozza az egészségügyi szakdolgozók novemberre ígért 8 százalékos béremelését. A lap úgy tudja, már januárban megkapják az emelt összeget. Ez nagyjából egyhavi plusz bérrel kecsegteti az ágazatban dolgozókat.

A lépést egyébként több egészségügyi szakszervezet is követelte korábban, ezt az óhajt teljesítheti most a kabinet. Novemberben volt már egy 12 százalékos emelés, de a kötelező minimálbér-emelés miatt ez nem igazán javította az ágazatban dolgozók bérpozícióját.

Az RTL Klub híradójának a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke január elején azt mondta: az eddigi emelés nem állította meg a munkaerő elvándorlását, azok közül pedig, akik maradnak, sokan szakmát váltanak. A szakszervezet 40-50 százalékos béremelést követel a kormánytól. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a csatorna érdeklődésére közölte, hogy az érdekképviseletekkel továbbra is egyeztetnek.

A Civitas Intézet keddi konferenciáján olyan javaslat is elhangzott, hogy jöjjön létre újra egy külön egészségügyi minisztérium a problémák kezelésére.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.