Migránsoknak nézték Cegléden az arab turistacsoportot

Volt olyan helybéli, aki riasztotta a rendőrséget az idegenek miatt.

MN
2018. 01. 06. 14:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz migráns-ellenes propagandájának köszönhetően ismét riadalmat váltott ki a helybéliek körében, hogy idegenek érkeztek a településre, ezúttal Cegléden néztek migránsnak egy arab turistacsoportot – az esetről a Ceglédi panoráma nevű helyi lap számolt be.

Volt, aki a rendőrséget riasztotta a városban sétáló arab csoport miatt:

„Egy alkalmazottam mondta, hogy furcsa alakok járkálnak a városban. Szembetűnő volt mindenkinek. Szóltam egy rendőr ismerősömnek, hogy nézzenek utána, nehogy gond legyen” – írta az egyik szemtanú a lapnak, míg egy másik férfi egy benzinkúton futott össze a társasággal, akik cigarettát akartak vásárolni. A szemtanú úgy vélte, talán sportolói csapatról lehetett szó, de nem viseltek egységes ruhát, a nyakukban ugyan lógott „valami egységes cucc”, de azt a kabátjuktól nem lehetett látni. A férfi azt is megjegyezte, hogy az idegenek „feketék voltak”.

Egy nő pedig pánikba esett, és azt írta: „Rémisztő volt! Kérem, a migránsveszély miatt és főleg a nőkre tekintettel hívják fel a CEGLÉDI emberek figyelmét, hogy ne járkáljanak egyedül az utcán, mert már itt sem biztonságos”.

Nem először fordul elő, hogy migránsokat vizionálnak: novemberben arról érkeztek a hírek, hogy Kömlőn migránsnak nézték a mindenszentek alkalmából a faluba látogatókat, akik közt voltak helyiek is. Majd Perbálon is megjelent a migránshisztéria: a Srí Lanka-i egyetemistákról gondolták azt, hogy illegális bevándorlók, ezért rájuk hívták a rendőrséget. Pár héttel később pedig a pécsi vízilabdázókról hitte azt egy ügybuzgó pécsi, hogy migránsok, és szintén telefonált a rendőrségre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.