Százhúsz sertés szenvedett teherautókban

Az állatokat a raktérbe zsúfoló négy román férfi ellen éllatkínzás miatt indult eljárás.

MTI
2018. 01. 24. 11:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Állatkínzás miatt indult eljárás négy román férfival szemben, akik több mint százhúsz sertést zsúfoltak két teherautóba. A román rendszámú járműveket a 37-es számú főúton ellenőrizték a Sárospataki Rendőrkapitányság járőrei – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerdán.

Dobi Tamás tájékoztatása szerint az eset kedden történt. A közúti ellenőrzés során megállított teherautókban az állatokat annyira összezsúfolták, hogy el is pusztulhattak volna – írta.

A rendőrök közigazgatási bírsággal sújtották a sofőröket, és eljárást indítottak ellenük állatkínzás miatt. A nyomozók értesítették a hatósági állatorvost, aki az állatok tovább szállításáig gondoskodott megfelelő elhelyezésükről – közölte a sajtóreferens.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.