Több mint 900 kutya veszhetett el szilveszterkor

Budapestről és Pest megyéből érkezett a legtöbb bejelentés.

MN
2018. 01. 24. 13:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén ezer állat kezdte otthonától távol az új évet, a kutyákon kívül több elkóborolt macskáról és egy nyusziról is érkezett bejelentés a Szilveszteri Állatmentő Ügyelethez.

Pintér Attila, az Ügyelet alapítója a 24.hu-nak elmondta: az előző évekhez hasonlóan, idén 1000 elveszett állatról tudnak, közülük rengeteg örökre eltűnik vagy menhelyre kerül, és csupán az esetek felében kerül haza. – Túlnyomórészt kutyák eltűnését jelentik, de minden évben keresnek 30-40 macskát is. Országosan Budapestről, valamint Pest megyéből érkezik a legtöbb bejelentés, és a chipek magas arányának köszönhetően itt a legnagyobb a sikeres hazatalálások száma – nyilatkozott. Sajnos a halálos balesetek száma sem csökken: idén is 40-50 kutya vesztette életét az utakon, pedig mindez megelőzhető lenne – derül ki az MSD Animal Health felméréséből.

A Szilveszteri Állatmentő Ügyelet négy évvel ezelőtt indult, kifejezetten azzal a céllal, hogy az újévi ünnepléskor eltűnt állatoknak segítsenek hazatalálni.

A megriadt kedvencek visszajuttatását gazdáikhoz nagyban segítik a chipek. Ám hiába kötelező az eszköz, rendszere és alkalmazása korántsem működik tökéletesen – erről itt írtunk bővebben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.