Volner szerint Kövér adott alibit Orbánnak

Úgy véli, a miniszterelnök külföldre menekül a számára kínos kérdések megválaszolása elől.

MN
2018. 01. 24. 17:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy hete kezdeményezte a Jobbik rendkívül parlamenti ülésnap összehívását – az ügy előzménye, hogy Altusz Kristóf, a Külgazdasági és Külügyminisztérium európai és amerikai kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a Times of Malta című lapnak beszélt arról, hogy tavaly 1300-an kaptak menekültstátust Magyarországon, de a kormány ezt az érintettek biztonsága érdekében nem tette közzé.

A Jobbik külön vizsgálóbizottságot hozott volna létre a kormány betelepítéspolitikájáról, de azt is el akarták érni, hogy az ülést olyan időpontban tartsák, amikor Orbán Viktor is ott tud lenni. Ez végül nem sikerült – írja a Hír TV.

„Kiderült, hogy 2300 titkos migránst nem Soros György, nem Juncker, hanem Orbán Viktor telepített Magyarországra. Orbán Viktor külföldre menekül a számára kínos kérdések megválaszolása elől és garantálja, hogy ilyen módon is ellehetetlenüljön az Országgyűlés munkája ebben az időszakban” – hangoztatta Volner János, a Jobbik frakcióvezetője.

Volner a házbizottság ülését követően azt mondta, a házelnök január 30-ára tett javaslatot a rendkívüli ülés megtartására, azonban pártja időpontváltozást kért arra hivatkozva, hogy sajtóhírek szerint Orbán Viktor miniszterelnök aznap Sebastian Kurz osztrák kancellárral találkozik Bécsben, így nem tud megjelenni az ülésen. A január 31-re vonatkozó kezdeményezésük nem kapott többségi támogatást, így Kövér László „adott egy alibit Orbán Viktornak” – fogalmazott az ellenzéki politikus. Volner János azt is jelezte, a kormánypárti frakcióvezetők válaszaiból arra következtet, hogy a Ház nem tud határozatképes ülést tartani. A jobbikos politikus mindkét esetet a demokrácia elleni támadásként értékelte – írja az MTI.

 

A vitanap összehívásával kapcsolatos javaslatot az LMP és az MSZP is támogatta, és mindkét párt további témákat is megpróbált felvetni:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.