A Jobbik azonnali intézkedést követel a Nemzeti Választási Irodától

A párt szerint felveti a szándékosság gyanúját, hogy sokan nem tudnak külföldön szavazóként regisztrálni.

MN
2018. 02. 22. 15:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A tartósan külföldön élő magyarokat nemcsak diszkriminálja a Fidesz azzal, hogy a határon túliakkal szemben nekik nem hajlandó biztosítani a levélszavazás lehetőségét, de még adminisztratív eszközökkel is megpróbálja őket az urnáktól távol tartani” – tartalmazza a Jobbik frakciójának az MTI-hez eljuttatott közleménye.

Amint írják, az európai nagyvárosokban működő baráti köreiken keresztül és közvetlenül is tucatjával kapnak panaszokat arról, hogy a Választás.hu oldalon sokan a szabályos kitöltés ellenére sem tudnak regisztrálni.

„Miközben a döntő többségében kormánypártokat támogató külhoni magyarok kényelmesen, levélben szavazhatnak – sőt akár halottak nevében is részt lehet venni a választáson, és számos egyéb módja van a voksukkal való visszaélésnek –, addig a külföldön élők ezt csak a nagykövetségeken vagy konzulátusokon személyesen megjelenve tehetik meg. Elképesztőnek tartjuk, hogy az egykori fideszes helyettes államtitkár, Pálffy Ilona által vezetett Nemzeti Választási Iroda hetek óta képtelen biztostani a külképviseleti névjegyzékbe vételi kérelmek regisztrációját. Mindez felveti a szándékosság alapos gyanúját” – olvasható a közleményben.

„A Jobbik követeli, hogy az NVI azonnal és haladéktalanul hárítsa el a hibát, biztosítsa a kérelmek leadásának zavartalanságát, és feladatait a törvényeknek megfelelően, pártatlanul végezze” – zárul az ellenzéki párt kommünikéje.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.