Hatvankét kiló kábítószert találtak egy autóban az M1-esen

A sofőr először megpróbált elmenekülni, de a pénzügyőrök megakadályozták a szökést.

MTI
2018. 02. 07. 6:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A NAV munkatársai vasárnap egy szerb rendszámú személyautót kísértek ki a forgalomból az M1-es autópálya 94-es kilométerénél, Ácsnál. A sofőr először megpróbált elmenekülni, de a megkülönböztető jelzést használó pénzügyőrök megakadályozták a szökést. A járművet vezető férfi azt mondta, hogy bejelenteni való árut nem visz magával.

A szökési kísérlet miatt a pénzügyőrök tételesen átvizsgálták az autót. A csomagtartóban lévő táskákban és bőröndben Rhinostop feliratú, összesen 62 kilogramm, kábítószergyanús, fehér tablettát találtak, amelyről a gyorsteszt megállapította, hogy az ecstasy.

A NAV munkatársai a megtalált kábítószert feljelentéssel átadták a rendőrségnek.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata közleményében azt írta: a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) „kábítószer-prekurzorral” visszaélés és kábítószer birtoklása megalapozott gyanúja miatt egy 30 éves szerb–magyar kettős állampolgárral szemben folytat nyomozást.

A férfit gyanúsítottként hallgatták ki, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztették előzetes letartóztatásának indítványozását, amelyet kedden a Komáromi Járásbíróság elrendelt.

A nyomozást a KR NNI szakértők bevonásával folytatja – olvasható a rendőrségi közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.