Jobbik: Orbánnak le kellene mondania

A párt szerint a miniszterelnök a családjával együtt érintett egy korrupciós csalássorozatban, az Elios-ügyben.

MN
2018. 02. 07. 15:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Jobbik szerint a miniszterelnök a családjával együtt érintett egy Magyarországot megkárosító korrupciós csalássorozatban, ezért le kellene mondania.

Szilágyi György, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján az MTI beszámolója szerint, az Elios Innovatív Zrt.-re utalva, azt mondta: normális országokban egy miniszterelnök egy ilyen súlyos esetben azonnal beadná a lemondását és nem történhetne meg, hogy a kormányfő lányának férje szervezett bűnözés gyanújába keveredik és az após a helyén marad.

A jobbikos politikus szerint ennél is többről van szó, mert a kormány több tagja részt vehetett az előkészítésben és a lebonyolításban, továbbá a Fideszhez köthető önkormányzatokban történtek a visszaélések. Orbán Viktor a legnagyobb felelőse az egésznek – hangoztatta.

A képviselő azt is mondta, ha a kormányfő nem mond le, akkor az áprilisi választáson dől el, ki kormányozzon: „Orbán Viktor mint egy korrupt gazember, vagy Vona Gábor, a tisztakezű politikus, aki rendet fog tenni az országban.”

Szilágyi György azt is hozzátette: nem megengedhető, hogy „egy korrupt, csalásra épülő rendszerben éljünk, ahol nap mint nap hazugságokkal próbálják meg elfedni ezeket a korrupciós tevékenységeket”, „bemocskolni az ellenfeleket” és „becsapják az embereket”.

Hvg.hu beszámolója szerint Zalaegerszegen ellenzéki kezdeményezésre a Fidesz több képviselője is megszavazta, hogy a kormánytól kikérjék az Európai Unió csalásellenes hivatalának jelentését és azt nyilvánosságra hozzák. Aztán a fideszesek rájöttek, hogy ez így nem lesz jó, így csütörtökön máris új szavazás jön.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.