„Kis pöcs”, „jó a segge” – jogszerű volt Tóth Csaba kirúgása

A kabinetvezető egy időben lényegében átvette az irányítást a fideszes polgármestertől.

Szabó Zs. László
2018. 02. 01. 13:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jogszerűen rúgták ki a hatvani önkormányzattól a korábbi kabinetvezetőt, Tóth Csabát, aki egy időben lényegében átvette az irányítást a fideszes Horváth Richárd polgármestertől. A végül bizalomvesztés miatt menesztett kabinetvezetőt Szabó Zsolt korábbi polgármester (napjainkban országgyűlési képviselő és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára) hagyta örökül utódjára, Horváth Richárdra. S ugyan Horváth Richárd Szabó Zsolt alpolgármestere volt, viszonyuk megromlott.

A bíróság, többek között a tanúk elmondása alapján, megállapította: Horváth Richárd polgármester utasításait a kabinetvezető nem hajtotta végre, sőt a heti rendszerességű kabinetüléseken még ő számoltatta el a polgármestert és jegyzőt, az önkormányzati médiában pedig letiltotta a szereplését.

Arról is beszéltek a tanúk, hogy a kabinetvezető lekezelően viselkedett a munkatársakkal, Horváth Richárdot pedig a háta mögött többek között „kis pöcsnek”, „Ricsikének” nevezte. De akadt, aki azt vallotta, hogy férfitársaságban arra is megkérte női munkatársát, hogy forduljon meg, mert „jó a segge”.

A bíróság döntése jogerős.

Heves megyében egyébként nem érdemes rosszban lenni kormánypárti országgyűlési képviselővel, Hatvanban meg Szabó Zsolttal, illetve a hozzá lojális politikusokkal. Részletek az alábbi cikkben:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.