Kovács Zoltán: Azt akarja, hogy kikísérjem a teremből?

A The Guardian tudósítója szeretett volna kérdezni Lázár Jánostól a kormányinfón, a szóvivő azonban nem hagyta.

MN
2018. 02. 15. 20:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyon szeretett volna feltenni egy kérdést a The Guardian budapesti tudósítója, Daniel Nolan Lázár Jánosnak a miniszter szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Amikor azonban Kovács Zoltán nem neki, hanem az Mfor.hu munkatársának adta a szót, a brit újságíró nem adta tovább a mikrofont – egészen addig, amíg meg nem fenyegették, hogy kikísérik a teremből.

– Nolan úr, nem. Ennek van egy rendje. A szabály az, hogy az kérdezhet, akinek én adom a szót – szögezte le a kormányszóvivő.
– Egy kérdésem van.

– Értem, de nem önnél van a szó.
– Feltehetek csupán egy kérdést?

– Nem, nem kérdezhet. Ennek megvan a rendje. És az a szabály, hogy vissza kell adni a mikrofont a következő kérdezőnek.

„Most nem önnél van a szó” – ismételte meg többször is Kovács Zoltán, majd az incidenst lezárta: megkérdezte az újságírót, azt akarja-e, hogy kikísérje a teremből. Ekkor Nolan is úgy látta, jobban teszi, ha megválik a mikrofontól. A sajtótájékoztatón már nem is kapta vissza, a Hír TV Hódmezővásárhellyel kapcsolatos kérdésére sem kerülhetett sor, mivel Kovács Zoltán átadta a szót a Magyar Hírlap munkatársának, majd a sajtótájékoztató véget ért.

Az eseményen egyébként az Elios-ügy, a „Stop, Soros!” törvénycsomag és Simicskó István óvodai látogatása is szóba került – tudósításunkat itt olvashatja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.