Közeledne az LMP a Momentum felé

Szél Bernadett levelet írt Fekete-Győr Andrásnak, de választ egy hét elteltével sem kapott.

Katona Mariann
2018. 02. 07. 11:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tapogatózni kezdett az LMP a Momentumnál – értesült a Magyar Nemzet. Információink szerint a zöldpárt elnöksége nemrég arról döntött, hogy hivatalosan is tájékozódniuk kellene Fekete-Győr Andrásék választási terveiről. Éppen ezért Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje még múlt csütörtökön levelet küldött a Momentum elnökének, hogy pártjaik hivatalos delegációi kezdjenek egyeztetni a „2018-as választások kapcsán folytatandó szövetségi politikáról”.

Úgy tudjuk, hogy válasz egyelőre nem érkezett. Lapunk mindenesetre már kereste Fekete-Győr Andrást, amint sikerül vele beszélnünk, cikkünket frissítjük.

Az LMP már számtalan esetben deklarálta, hogy korszakváltást akar, és a jelenlegi parlamenti pártokkal nem tart elképzelhetőnek választási együttműködést. A Momentum pedig éppen ilyen formáció, fiatalokból áll, és nem is parlamenti párt. Az már más kérdés, hogy az elmúlt időszakban nem volt éppen felhőtlen közöttük a viszony. Emlékezetes például, hogy tavaly augusztusban a Momentum által szervezett Nyitás fesztiválról kidobták Ungár Pétert, az LMP elnökségi tagját, mert szerintük minősíthetetlenül viselkedett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.