Mégis egységes maradhat a pedagógus-szakszervezet

Lezárták az utóbbi napok félreértésekkel terhelt időszakát – állítja a Pedagógusok Szakszervezete.

Hutter Marianna
2018. 02. 05. 14:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lezárta az utóbbi napok félreértésekkel és kommunikációs zavarokkal terhelt időszakát a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) – ezt állította a szervezet közleménye a hétfői országos vezetőségi ülés után. A PSZ szűkszavúan annyit írt még: a továbbiakban is egységesen kiállnak a magyar nevelés és oktatás ügyéért, „különös tekintettel a gyermekek és az alkalmazottak érdekeire”.

Ugyanakkor arról nem szóltak, hogy még érvényben van-e a PSZ vezetősége által korábban elfogadott határozat, amely szerint csatlakoznának a kormány által életre hívott Köznevelés-stratégiai Kerekasztalhoz. Lapunk az ügyben múlt héten vett részt egy zárt körű sajtóbeszélgetésen a PSZ elnökével, Galló Istvánnéval, aki elmondta, a szakszervezet nem élne túl egy ilyen irányváltást. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.