Megtámadták az MSZP–Párbeszéd egyik aktivistáját Zuglóban

Plakátozás közben alakult ki nézeteltérés, vasrúd is előkerült. A rendőrség helyszínel.

MTI
2018. 02. 28. 16:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerdán Zuglóban megtámadtak egy MSZP–Párbeszéd-aktivistát, a rendőrségi helyszínelés ezekben a pillanatokban is tart – írta a két párt közös közleményében.

„Ide vezet a Fidesz évek óta folytatott gyűlöletkeltése. Aki egy békés országot akar, annak el kell határolódnia az erőszaktól. Mi elítéljük az erőszakot, és erre kérjük a választáson részt vevő többi pártot is.” – szögezi le a pártközlemény.

A 24.hu megkeresésére Tóth Csaba szocialista frakcióvezető-helyettes elmondta, hogy aktivistáik épp plakátokat raktak ki az Amerikai úton, amikor az egyik házból egy férfi jött ki egy vasrúddal. Elkezdte leverni a plakátokat, majd kiütötte egy aktivista kezéből a mobilját.

Miután mások telefonnal elkezdték felvenni az esetet, hangosan komcsizva visszavonult a kerítés mögé. Kihívták a rendőrséget, a helyszínelés tart.

Tóth Csaba szerint nem ez volt az első támadás ellenük Zuglóban, többször kiabáltak már velük, vagy épp lerángatták a plakátjaikat.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.