Népszava: Seszták távozik a fejlesztési tárca éléről

Akár nyer a Fidesz, akár nem, a kisvárdai politikus nem marad a helyén – értesült a napilap.

Földi Bence
2018. 02. 02. 6:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Seszták Miklós a Fidesz–KDNP választási győzelme esetén sem maradna a nemzeti fejlesztés tárca élén – értesült több forrásból a baloldali Népszava. Úgy tudja, Orbán Viktor kormányfő és maga a miniszter sem ragaszkodik a folytatáshoz. Az egyik forrás szerint Seszták azt állítja, győzelem esetén más megtisztelő posztot kap.

Ha áprilisban nyer a Fidesz, állítólag a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban tervezi a legnagyobb átalakításokat Orbán Viktor miniszterelnök. A Népszava úgy tudja, a tárcánál a többség már a távozását készíti elő.

Arról egyelőre nincs információja, ki válthatja Sesztákot, ugyanakkor megjegyzi: feltehetőleg ezúttal is egy kevésbé ismert politikusra eshet Orbán választása. A lap azt sejteti, a lehetséges utódnak nem kell aggódnia, Seszták korrupciógyanús ügyei miatt sem emelte fel a szavát a miniszterelnök.

Az NFM lapzártáig nem válaszolt a Népszavának.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.