Nyugdíjasok előtt haknizott Németh Szilárd és Stefka István

A rendezvényen az is elhangzott, hogy a Fidesz-győzelem óriási csapás lesz majd a nyugati pénzvilágra.

MN
2018. 02. 07. 5:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Másfél órán át fürdőzhetett kedvenc témáiban Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke egy kedd esti rendezvényen: akármennyit migránsozott, sorosozott, a 70-80 nyugdíjaskorú vendég bőszen bólogatott, nem akadt senki, aki a csúsztatásaira, félinformációira felhívta volna a figyelmet. Igaz, erre szemmel láthatóan igény sem volt, mivel amikor például egy XVII. kerületi férfi a ferihegyi repülőtér környéki zaj kapcsán vitába szállt a képviselővel, hamar csendre intette a hallgatóság.

Németh Szilárd kiteljesedésében Stefka István, a Pesti Srácok lapigazgatója tökéletes partnernek bizonyult. Stefka azzal nyitott: szerinte ki kell mondani, Magyarország célkeresztben van – utalva ezzel Charles Michel belga kormányfő hétfői szavaira, aki arról beszélt, hogy akár a V4-ek kihagyásával is átalakítják az unió bevándorlási rendszerét. Németh Szilárd szerint megfenyegették a visegrádi négyeket; a tagállamoknak van joguk migránskérdésben dönteni. A belga miniszterelnök szavainak okát kutatva azonban meredek magyarázatot adott: szerinte a kormányfő a belgákat gyötrő kollektív lelkiismeret-furdalást próbálja enyhíteni ezzel azért, mert gyarmattartóként több millió embert pusztítottak el Kongóban. Nem úgy mi, magyarok. „A választók három nemzeti konzultáción és egy népszavazáson tették nyilvánvalóvá, hogy mit képviseljen a kormány. Mindent az ország megvédésének rendeltünk alá, hogy egy migráns se jöjjön az országba” – jelentette ki, ám azt ő és Stefka is elmulasztotta hozzátenni, hogy eközben az ország befogadott 1300 menekültet.

A Fidesz alelnöke az ENSZ migrációs egyezményének tervezetét sajátosan ostorozta. Azt mondta ugyanis, nem tudja, mi az a fenntartható fejlődés, de Németh értelmezésében az ENSZ-egyezmény a migráció előfeltétele. Szerinte „el akarják takarítani a magyar ellenállást”, az ország ellen kvázi összeesküvésben pedig Soros György játszik kulcsszerepet. Ennek a hálózatnak része Szél Bernadett, az LMP társelnöke, miniszterelnök-jelöltje is. Mint fogalmazott, nem véletlenül mondta, hogy a politikus nemzetbiztonsági kockázatot jelent. „Szembemegy a magyar emberek akaratával. Ez önmagában nemzetbiztonsági probléma. Ráadásul afgán szakértőt delegálna a bizottságba, ami nonszensz.”

Stefka István közbevetését, miszerint Szél országgyűlési képviselő, így ott lehet a nemzetbiztonsági bizottság ülésén, azzal tudta le, hogy ezért vonult ki a Fidesz. „A bizottság nem liberális kávézó, hanem a parlament politikai testülete. Nem arra való, hogy ha szellent egyet egy lepke, azt megtárgyalják” – fogalmazott.

A legerősebbet azonban Bangóné Borbély Ildikó kapcsán mondta a rezsibiztos. Állította, hogy nem foglalkozik az ellenzékkel és a széttagoltsággal. De azért felhívta az érdeklődők figyelmét: „Ha a gazdi azt mondja, össze fognak tapadni! Kommunista mind. Ezért sincs lefutott választás, tanuljanak 2002-ből. Az a tét, hogy bevándorlóország leszünk-e”. Stefka erre már csak azzal tudott tromfolni, hogy a Fidesz-győzelem óriási csapás lesz majd a nyugati pénzvilágra. Németh Szilárd azonban lehűtötte: szerinte nem, mivel ők is a kisebb ellenállás felé mennek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.