Órákon át nem járt a metró az Örs vezér tere és a Deák Ferenc tér között

Baleset történt, de a BKK azonban nem közölt részleteket.

MN
2018. 02. 07. 6:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem jár a 2-es metró az Örs vezér tere és a Deák Ferenc tér között – közölte a BKK fődiszpécsere az MTI-vel szerdán reggel. A BKK tájékoztatása szerint a hatóság és a BKV Zrt. intézkedik, egyelőre nem indult újra a forgalom. A közlekedési cég nem közölte, mi történt, csak azt, hogy hatósági intézkedés van folyamatban.

A Metróért Egyesület a Facebookon azt írta, hogy „az Astoria és a Blaha között történt üzemszünetben baleset”. Egy másik kommentelő szerint a metró egyik üzemi járműve (dízel tolatómozdony) ütközött egy szerelvénnyel az alagútban. A rendőrség később megerősítette, hogy baleset történt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI megkeresésére azt mondta: a rendőrség vizsgálja a körülményeket.

Korábban Nebenführer Dávid azt közölte: a metró üzemkezdettől, 4 óra 27 perctől várhatóan 7 óráig nem közlekedik. Az MTI megkeresésére később azt mondta: a hatóság és a BKV Zrt. még egy órát kért. Majd óránként közölte a BKK a Facebook-oldalán, hogy továbbra is pótlóbuszok járnak.

A BKK végül 10 órakor közölte, hogy a metró ismét a teljes vonalon közlekedik. A menetrend szerinti forgalom helyreállásáig pótlóbusz is közlekedik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.