Orbán szerint Magyarország kormánya ma nem zsarolható

Tovább sorosozott, migránsozott a kormányfő a Fidesz–KDNP visegrádi frakcióülésén. És dicsérte Washingtont, Pekinget, Moszkvát.

MN
2018. 02. 14. 20:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Külföldi gazdasági és politikai érdekcsoportok Soros György vezetésével gyenge és zsarolható kormányt szeretnének Magyarországon – vette át az MTI a Magyar Idők információját arról, mit mondott Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz–KDNP országgyűlési frakciószövetség visegrádi kihelyezett ülésén szerda este. Hozzátette: Orbán szerint Magyarország kormánya „ma nem zsarolható, függetlenek vagyunk”. 

A kormánypárti lap szerint a miniszterelnök helyzetértékelésében úgy fogalmazott: 2010 után a gazdasági válság kezelésével, majd az energiaszolgáltatók, a bankok egy részének és a német kézben lévő sajtó egy részének nemzeti kézbevételével a kormány zsarolhatósága megszűnt. „Ha nincs nemzeti kézben lévő média, akkor egy ország nem tud független lenni. Ha pénzügyileg egy ország zsarolható, akkor nem tud független lenni” – jelentette ki. 

Majd kifejtette, a választás tétje, hogy független vagy zsarolható kormány jön létre a választások után. Egy zsarolható kormány szerinte fel fogja adni a nemzeti függetlenséget és bevándorlóországgá engedi alakítani Magyarországot. A Magyar Idők cikke szerint az ellenzékről azt mondta, hogy több gazdasági és külföldi érdekcsoport kezében van. 

Majd bősz sorosozásba, migránsozásba kezdett. Egy külföldi államférfit idézve azt mondta, a reménytelenség gyűlöletet szít, az ellenzéktől gyűlöletre és gyűlöletkampányra lehet számítani az elkövetkező 50 napban. „Csak erre alkalmasak, csak ennyi a mondanivalójuk. És persze ennek a kampánynak oka van: azért akarnak levadászni minket, mert útjában állunk azoknak, akik bevándorlóországot akarnak csinálni Magyarországból és bevándorlókontinenst Európából.”

Orbán szerint egy külföldről irányított lejáratókampány zajlik a kormánypártok ellen, amihez nemzetközi intézmények és külföldi újságok is asszisztálnak. Azt állította, „a külföldi energiacégek vissza akarják kapni a csökkentett rezsi miatt elvesztett profitot, a bankok vissza akarják kapni a bankadót, a nemzetközi baloldal pedig Soros és Brüsszel segítségével ránk akarja kényszeríteni a migránsokat. Ráadásul nem is olyan sokára, már idén nyáron, ahogy ezt a belga miniszterelnök óvatlanul kifecsegte\". 

Majd közölte, „nem vagyunk egyedül. Létrehoztuk a közép-európai országok erős szövetségét, a V4-eket, egyetértünk a szomszédainkkal, Szerbiával és Romániával is, vannak már szövetségeseink Bécsben, és még nálunk is elkötelezettebb keresztény kormány alakult Bajorországban”. Ráadásul a nagyhatalmi központokban, Washingtonban, Pekingben, Moszkvában is a kormányok barátilag tekintenek Magyarországra – dicsekedett Orbán Viktor.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.