Orbán Viktor szerint kétszer-háromszor annyit kell dolgozniuk, mint eddig

A miniszterelnök reagált a Fidesz–KDNP hódmezővásárhelyi vereségére.

MN
2018. 02. 26. 14:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az emberek új városvezetőt akartak választani, és meg is választották, gratulálunk neki, és sok sikert kívánunk!” – nyilatkozta Orbán Viktor a Hvg.hunak, amikor a hódmezővásárhelyi polgármester-választás elvesztése kapcsán érdeklődtek nála.

A kormányfő hozzátette, hogy Hódmezővásárhely fontos város, mindig is szívükön viselték a sorsát, és „mindent meg fogunk tenni a fejlődéséért”.

A Fideszről szólva az országos választmány ülésére érkező Orbán Viktor kifejtette: a pártnak „fel kell idéznie azt a tudást, hogy a mi közösségünknek soha nem adnak semmit olcsón vagy ingyen. Mi csak úgy véletlenül, vagy szerencse révén, vagy a többiek gyengesége miatt sosem nyertünk választást. Ha nyerni akarunk, akkor a mi közösségünknek két-háromszor annyi erőt kell mozgósítania, mint az ellenfeleinknek. Ez most is így van, kettőzött erővel kell dolgozni, ez a tanulság, és ebben fogunk itt reményeim szerint előrelépni.”

Orbán Viktor szerint szembe kell nézniük az ellenfeleikkel, és „el kell hárítani azt a veszélyt, hogy azok kapjanak Magyarországon támogatást, akik egyébként bevándorlóországgá fogják alakítani Magyarországot”.

A kormányfő elmondta, hogy a választás számára csupán egyetlenegy dologról szól, arról, hogy bevándorlóországgá alakulunk-e a választás eredményeképpen. „Ha a mi közösségünk marad, akkor Magyarország nem lesz bevándorlóország. Ha az ellenfeleink kapnak nagyobb bizalmat, akkor Magyarország bevándorlóország lesz” – szögezte le a hódmezővásárhelyi kormánypárti vereségből levont következtetését a miniszterelnök.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.