Öt év letöltendő börtönbüntetés járt itthon a trafikrablásért

A 26 éves férfi a Törökvész úti dohányboltban elővett egy valódi pisztolynak látszó gáz-riasztófegyvert.

MTI
2018. 02. 07. 9:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Öt év letöltendő börtönbüntetésre ítéltek egy 26 éves férfit, aki egy valódinak látszó fegyverrel kirabolt tavaly tavasszal egy II. kerületi dohányboltot – közölte a Fővárosi Főügyészség szerdán az MTI-vel. A közlemény szerint a vádlott tavaly március 8-án egy Törökvész úti dohányboltban úgy tett, mintha vásárolni szeretne, megvárta, míg az eladó kinyitja a kasszát, majd elővett egy valódi pisztolynak látszó gáz-riasztófegyvert, amelyet az eladóra szegezett.

Az eladó a kasszában lévő készpénzt egy nejlonzacskóba rakta, azt a vádlott elvette, ez után a pultra kirakott alkoholt és cigarettát is magához vette, majd elmenekült a helyszínről, a rendőrök azonban már másnap elfogták.

A férfit a Budapest II. és III. Kerületi Bíróság fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt 5 év börtönbüntetéssel sújtotta, az ítélet jogerős.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.