Ötszáz embert vendégelt meg a fideszes jelölt Kazincbarcikán

Ott volt mindenki, aki számít. A képviselő állta a cechet, a vendégek beszálltak a kampányba.

MN
2018. 02. 06. 13:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ötszáz embert vendégelt meg szombat este egy választókerületi bálnak keresztelt mulatságon a kazincbarcikai sportcsarnokban Demeter Zoltán, a Fidesz helyi országgyűlési képviselője – írja a Hvg.hu. A kampánynyitónak szánt rendezvényen a helyi internetes lap beszámolója szerint mindenki részt vett, aki számít a térségben: az egyházak képviselői, a járási hivatal vezetője, a megyei közgyűlés elnöke, a tankerület igazgatója és a választókörzet hatvannyolc településének polgármestere.

Rajtuk kívül a Demetert segítő aktivisták és a választókörzetben élő Fidesz-tagok, illetve szimpatizánsok kaptak meghívót. A vendégeknek a képviselő a vacsora és a zenés műsor mellett a saját képével címkézett, állítólag maga termelte és palackozta borral kedveskedett.

Demeter Zoltán a Hvg.hunak azt mondta: mivel a rendezvényt nem ő, hanem a munkatársa szervezte, nem ismeri a pontos költségeket. Csak néhány tétel árát tudta konkrétan, például hogy a vacsora fejenként 2 ezer forintba, a fellépők díjazása pedig durván 100 ezer forintba került. Ez 1,1 millió forint, amihez jön még a sportcsarnok 340 ezer forintos bérleti díja, mindent összevetve pedig 1,5 millió forinthoz közelítenek a költségek. 

Demeter Zoltán szerint ebből visszafolyik majd hozzá valamennyi: a résztvevők ugyanis 1000, 2000 és 5000 forintos támogatói jegyeket vásárolhattak, amivel beszállhattak az esemény és a képviselő kampányának költségeibe. A politikus a Hvg.hunak nem tudta megmondani, mennyi folyt be, mert állítólag az elszámolást még nem fejezték be.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.