Polgármesterek hódoltak be a veszprémi fideszes jelöltnek

Ovádi Péter maga dicsekedett el a Facebookon, hogy a körzetben 22 polgármester az ő jelöltségét támogatja.

Szabó Zs. László
2018. 02. 02. 13:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Felesküdtek” a polgármesterek Ovádi Péter fideszes országgyűlésiképviselő-jelöltre választókerületében, Veszprém megyében. Az 1-es választókerületben induló politikus maga dicsekedett el közösségi oldalán azzal, hogy a körzetben fekvő 25 település polgármesteréből 22 az ő jelöltségét támogatja, az aláírókat tartalmazó iratot pedig megosztotta – mindezt a Veszprémkukac.hu vette észre. Ovádi Péter veszprémi közgyűlési képviselő, aki azzal szerzett hírnevet magának tavaly novemberben, hogy az 1956-os forradalom leverése alkalmából tartott ökumenikus misén „helyettesítette” az evangélikus lelkészt.

Az aláírók száma azért figyelemre méltó, mert három települést – köztük a megyeszékhelyt – leszámítva valamennyi helyen független a polgármester. A nem függetlenek pedig fideszesek, az egyik ilyen településről érkezett a kezdeményezés is. Az aláírásokat ugyanis a hatszáz lelkes Hárskút polgármestere, Tábori Ferenc kezdte gyűjteni, mert – mint írta a Facebookon – Ovádi Péter a legalkalmasabb jelölt, aki igyekezett megismerni a települések problémáit.

A három „renitens” falu Sóly, Eplény, Jásd. Fiskál János eplényi polgármester arról beszélt, hogy pártpolitikainak tartja a kezdeményezést, függetlenként nem csatlakozhatott a nyilatkozathoz. Megjegyezte, hogy ugyan már a hetedik polgármesteri ciklusát tölti, de hasonló kezdeményezéssel még nem találkozott. Megkérdeztük, tart-e attól, hogy ha Ovádi nyer, kevesebb támogatáshoz jutnak; azt mondta, nem. Hozzátette, egyébként jó munkakapcsolatban vannak Ovádival. Jásd polgármestere, Győry Tünde nem akarta kommentálni, miért hiányzik az aláírása.

Kerestük Ovádi Pétert is, ő azonban nem válaszolt kérdéseinkre. Kész Zoltán, a választókerület jelenlegi független képviselője azt mondta, a települések rövid távú érdeke, hogy „együtt tudjanak működni a fideszes párttitkárral”. – Hosszú távú érdekük viszont az, hogy leváltsák azt a rendszert, amely a kiszivárgott hírek szerint megszüntetné a kétezer fő alatti települések önkormányzatát. Külön tisztelet illeti a polgármestereket, akik látszólag sem voltak hajlandóak behódolni – magyarázta, hozzátéve, hogy akadtak településvezetők, akik felhívták, és elnézést kértek tőle.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.