Szél Bernadett feljelenti a kormányt a Paks II-hitel előtörlesztése miatt

Az LMP társelnöke szerint ez annak beismerése, hogy az orosz hitel az évszázad legkorruptabb konstrukciója.

MN
2018. 02. 06. 13:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hivatali visszaélés és hűtlen kezelés miatt feljelenti a kormányt a paksi hitel előtörlesztése miatt Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje. A párt közleménye szerint súlyos pénzügyi károkat szenvedtek el a magyar adófizetők a Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter által kedden bejelentett konstrukció miatt, ami önmagában annak beismerése, hogy az oroszok által folyósított paksi hitel az évszázad legkorruptabb konstrukciója.

„Bár a Miniszterelnökséget vezető miniszter korábban úgy nyilatkozott, hogy minden esetben meg kell vizsgálni annak lehetőségét, hogy a paksi beruházás bizonyos kiadásait piaci hitelből finanszírozzák, a kormány végül a méregdrága Putyin-kölcsönt hívta le. Később az is világossá és egyértelművé vált, hogy a hitel semmi másra nem jó, mint az EU-s források elapadásával a fideszes oligarchákat és haverokat kifizetni” – áll az LMP közleményében.

Varga Mihály a Világgazdaságnak mondta el, hogy Magyarország előtörleszti a Paks II. beruházás finanszírozására eddig lehívott 78,2 millió eurót. Az orosz féllel megkötött hitelszerződés fenntartása szerinte hosszú távon szükségszerű, de az előtörlesztéssel számottevő kamatmegtakarítás érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.