Tiborcz kedvéért hat évvel a megtérülés előtt újították meg a közvilágítást

Márki-Zay Péter győzelme esetén is kormánypárti többséggel találná szembe magát.

MN
2018. 02. 18. 10:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hat évvel a megtérülés előtt cserélték le a közvilágítást Hódmezővásárhelyen. A Lázár János vezette város lehetett az első, ahol Tiborcz István cége volt a befutó a közvilágítási tenderen – írja a Hír TV.

Almási István halála miatt új polgármestert választanak a jövő vasárnap a városban három indulóval. Lázár János ennek kapcsán így beszélt egy helyi lakossági fórumon kedden: „Nem valószínű, hogy összhang lesz egy más beállítottságú polgármester és a fideszes többség között. Lehet ígérni bármit, de ez nem szokott működni. Arra biztatom mindannyiukat, hogy Hegedűs Zoltán kezébe adják a város vezetésének a lehetőségét. Ha elrontják, akkor ’19-ben ki tudják javítani a hibát.”

Márki-Zay Péter, a fideszes jelölt ellenfele is hasonlóképpen gondolkodik győzelme esetén, hiszen a város önkormányzatában kétharmados kormánypárti többség van. Arra a kérdésre, hogy a polgármester egymaga a megfélemlítésekkel szemben fel tud-e lépni, igennel válaszolt, de „nem gondolom, hogy egy szál magamban sikerrel meg tudnék akadályozni minden gonoszságot és minden gazemberséget az országban. Azt látom viszont, hogy ha egy ember feláll, akkor sokan állnak fel mellette” – fogalmazott.

A Hír TV Célpont című műsora szerint Hódmezővásárhely a kiindulópontja a miniszterelnök vejéhez köthető közvilágítási beruházássorozatnak, amely az Elios-botrányhoz vezetett, hiszen a Csalás Elleni Európai Hivatal (OLAF) szerint bűncselekmény történhetett, amelynek következményeképp 13 milliárd forintnyi uniós támogatást is visszafizettethetnek hazánkkal.

Az MSZP helyi elnöke azt emelte ki a műsorban, hogy még az előző közvilágítás-korszerűsítés sem térült meg Tiborcz István színre lépésekor. Kis Andrea szerint „még Rapcsák András polgármestersége idején jódgőzös lámpákra cserélték a korábbi lámpákat, amelyeknek sárga fényük volt. Az akkori polgármester tizenhat évet mondott megtérülési időnek. Tíz év telt el körülbelül, amikor az Elios-ügy jött”.

A kormányfő veje kedvéért tehát jó hat évvel a megtérülés előtt kezdték az új LED-lámpákat fölszerelni. Márki-Zay Péter úgy gondolja, a botrányok miatt most megrendült a Fidesz: „Most először félnek. Eddig azt gondolták, hogy a lopás meg a migránsok beengedése titokban, miközben gyűlöletkampányt hirdetünk, örökké fog tartani, és most rádöbbentek, hogy nem így lesz.”

Hódmezővásárhelyen február 25-én, vasárnap tartanak időközi polgármester-választást az előző településvezető, Almási István halála miatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.