Tizenhat év fegyházat kapott a perkátai férfi, aki 5000 forintért ölt

Egy éve kereste fel 85 éves ismerősét azért, hogy pénzhez jusson. Elvette a pénzt, majd szúrt.

MTI
2018. 02. 07. 11:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bíróság az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményben azt írta, a férfit előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettében találták bűnösnek. A múlt pénteki ítélet nem jogerős, mert ugyan a vádlott tudomásul vette, de a védő a büntetés enyhítéséért, míg az ügyész a cselekmény minősítésének megváltoztatása és a büntetés súlyosítása érdekében fellebbezést jelentett be.

Hozzátették, hogy a vádlott a másodfokú határozathozatalig előzetes letartóztatásban marad.

A férfi tavaly február 10-én este felkereste 85 éves ismerősét azért, hogy pénzhez jusson. Korábban már többször kapott tőle kölcsönt, ezúttal azonban a vádlott elhatározta, hogy akár a sértett élete árán is pénzhez fog jutni.

Bemászott az ingatlan udvarára, elvett az idős embertől ötezer forintot, majd egy késsel szíven szúrta őt. A sértett még be tudott menni segítségért a házba, s kérte élettársát, hogy hívja a mentőket, de azután összeesett és meghalt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.