Újabb egyházi személy szállt be a kampányba

Ezúttal Köves Slomó állt ki Hollik István mellett.

MN
2018. 02. 03. 18:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nincsen egyedül a hódmezővásárhelyi plébános, Németh László, ugyanis újabb egyházi személyiség szállt be a kampányba, szintén a Fidesz–KDNP pártszövetség mellett. Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezetője a főváros ötödik kerületében induló Hollik István szórólapján fejti ki, hogy a zsidó kulturális- és hitélet megújult a belvárosban, és a folyamat folytatásához, valamint a zsidó közösség nyugodt életének és biztonságának megőrzéséhez szükség van segítő társakra. Hollik István személyében pedig erre garanciát lát. Mindez a DK-s Vágó István Facebook-posztjából derült ki.

Mint ismert, nagy hullámokat vert, amikor a hódmezővásárhelyi plébános a szentmise után arra biztatta híveit, hogy ne a független, hívő és rendszeres templomba járó Márki-Zay Péterre szavazzanak, hanem a kormánypárti jelöltre. Az eset nagy felháborodást váltott ki hívők és nem hívők körében, és vitát szült az egyházban is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.