Újra jár a 2-es metró, a BRFK nyomoz a baleset miatt

Hajnali kettőkor ütközött két üzemi jármű. Egy ember könnyebben megsérült, a BRFK két embert előállított.

MN
2018. 02. 07. 9:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újra a teljes vonalon közlekedik a 2-es metró – közölte Facebook-oldalán a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Korábban – szerda üzemkezdettől – nem közlekedtek a szerelvények az Örs vezér tere és a Deák Ferenc tér között. A BKK nem közölte, miért esett ki a fél szakasz, csak annyit, hogy hatósági zárás volt érvényben.

Kiszivárgott hírek szerint ugyanakkor baleset történt az alagútban, annak helyszínelése zajlott. A BKV Zrt. közleménye ezt megerősítette. Azt írták: két szolgálati vonat koccanásos balesetet szenvedett a Blaha Lujza téri megállónál, az ütközés során a pótkocsik kisiklottak, de személyi sérülés nem történt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint nyomozás indult vasúti közlekedés veszélyeztetése miatt, és két embert előállítottak. A baleset hajnali 2 órakor történt az Astoria és a Blaha Lujza tér között: két műszaki szerelvény ütközött a Blaha Lujza tér felé vezető oldalon. A BKV korábbi közleményével szemben a BRFK azt írta, egy ember könnyű sérülést szenvedett.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.