Végrehajtást kért a Jobbik az őket ekéző 888 ellen

A Habony Árpád tulajdonában lévő portál nem hajlandó eleget tenni a helyreigazítást előíró ítéletnek.

MN
2018. 02. 06. 10:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Végrehajtás indult a 888.hu című kormányközeli portált kiadó, Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó érdekeltségében lévő Modern Média Group Zrt. ellen – írta keddi közleményében a Jobbik. Az ügy előzménye, hogy a 888 tavaly januárban azt írta, megszűnt a Jobbik egyik alapszervezete egy zalai faluban, ahol valójában soha nem is volt ilyen szervezet.

A helyreigazítási pert a 888.hu (és a hírt átvevő Pestistracok.hu) elvesztette, de azóta sem kértek bocsánatot. Ezért az ellenzéki párt a portált üzemeltető cég ellen kért végrehajtási eljárást. „Ennek a végrehajtási eljárásnak is jelentős költségei lesznek, amelyet most is a törvényekre fittyet hányó, közpénzekkel ennek ellenére teletömött kormánylap fenntartójának kell majd a Jobbik felé megtéríteni” – áll a közleményben. 

Korábban a Jobbik végrehajtást kért a szintén kormányközeli Ripost és az Origo kiadója ellen is. A helyreigazításokat rendszeresen elszabotáló Ripost esetében, egy hasonló ügyben tavaly decemberben a II. és III. Kerületi Bíróság 50 ezer forintos pénzbírságot szabott ki a szerkesztőségre és 30 ezret Ómolnár Miklós főszerkesztőre. A bíró figyelmeztette a bulvárportált és a főszerkesztőt, hogy a bírság ismét kiszabható, ha nem tesz eleget a helyreigazítás közlésének.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.