Veszélyes tűzijátékokat hívnak vissza a piacról

Használat közben elmozdulhatnak vagy égési sérüléseket okozhatnak, ezért vonják ki a forgalomból a termékeket.

MTI
2018. 02. 02. 15:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megsemmisítenek vagy visszahívnak a piacról több veszélyes pirotechnikai eszközt, amely használat közben elmozdulhat vagy égési sérüléseket okozhat – közölte pénteken az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a rendőrség honlapján.

Mint írták, az illetékes hatóság megsemmisíti a Paketa (valójában Raketa, cirill betűkkel) márkájú, Bpata (cirill, Zvjozdnije Vrata) nevű, P2950 típusszámú kínai tűzijátékot, mert nem stabil, ezért a lövés iránya változhat, és a visszahulló alkatrészek égési sérüléseket okozhatnak. Ugyancsak megsemmisítik a Secret gift nevű, CF1601 típusú, szintén Kínából származó tűzijátékot, amelynél túl rövid idő telik el a gyújtás és az indulás között, ezért égési sérüléseket okozhat használójának.

Visszahívják a piacról a Panda Feuerwerk márkájú, Panic nevű, GP3062 típusszámú tűzijátékot, mert a nem megfelelő működés miatt akkumulátora instabillá válik, ezáltal a lövés iránya változik. Égési sérüléseket és halláskárosodást is okozhat.

Egyik termék sem felel meg a pirotechnikai irányelvben foglaltaknak és az európai szabványnak - közölték.

A termékek itt tekinthetők meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.