Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

VIP-parkolóhelyek Ferencvárosban: feljelentést tett az Együtt

A polgármester állítólag nem tudott arról, hogy VIP-parkolási listát vezetnek a kerületében.

MN
2018. 02. 06. 9:28
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hűtlen kezelés, csalás gyanújával, ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz Baranyi Krisztina, az Együtt ferencvárosi országgyűlési képviselőjelöltje a kerületben tapasztalt fideszes parkolási káosz miatt – írja közleményében az Együtt.

A párt emlékeztet arra, hogy „Bácskai János hazudott Baranyi Krisztinának és a 444.hunak is, amikor azt állította, hogy Rudits Tibornak, ismertebb nevén a ferencvárosi kéményesnek nem adott az önkormányzat ingyenes parkolási engedélyt a kerület teljes területére”.

Azonban a 444.hu által nyilvánosságra hozott fotókból bebizonyosodott, hogy mégis van Rudits Tibornak ingyenes parkolási engedélye. Miután ez kiderült, Bácskai János azt nyilatkozta, hogy bár van ilyen engedélye a barátjának, de ő nem tudott róla, neki azt hazudta valaki, hogy nincs. Sőt, szerinte ezzel meg akarják őt puccsolni. 

A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy a polgármester nyilatkozatából az is kiderült, hogy nem csupán a barátjának, Rudits Tibornak van jogszabályellenesen ingyenes parkolási engedélye, de egy egész VIP-lista van ilyenekkel tele.

A politikus hangsúlyozta: miközben a kormánypárti politikusok egymás támadásával vannak elfoglalva, a kerületi lakosok éppen parkolóhelyet keresnek. Amit többnyire csak a lakóhelyüktől távol találnak meg, mert a parkolóhelyeken a „kéményesnek” és társainak luxusautói állnak, ingyen – tette hozzá.

Baranyi Krisztina arra szólította fel a polgármestert, hogy haladéktalanul indítson vizsgálatot az ügyben, aminek lebonyolításával a kerülettől és annak cégeitől független szakértőket bízzon meg. Baranyi szerint a vizsgálatnak ki kell terjednie arra is, nincsenek-e más szabálytalanságok a parkolás működtetésében, például a pótdíjak behajtásával, követeléskezeléssel kapcsolatban. A politikus arra is felszólítja Bácskai Jánost, hogy hozza nyilvánosságra a titkos parkolási VIP-listát, az azon szereplő jogosulatlan előnyt szerzők nevét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.