Visszaléptetésekről tárgyalna az LMP: a Jobbikot és az MSZP-t is keresik

Hódmezővásárhely adta meg az ellenzék számára a pozitív példát, de Szél Bernadették már egy hete döntöttek.

Katona Mariann
2018. 02. 26. 9:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tárgyalásokat kezdeményez az LMP mind az MSZP-vel, mind pedig a Jobbikkal egy esetleges választási együttműködésről – értesült a Magyar Nemzet. Lapunk információi szerint – az eddig a függetlensége mellett határozottan kiálló – zöldpárt a 106 egyéni választókerületben tudna elképzelni együttműködést a másik két ellenzéki erővel. Vagyis nyitottak lennének a visszaléptetésekre egymásra javára csakúgy, mint arra, hogy bizonyos megállapodások alapján egyes választókörzetekben, ahol más az esélyes, ne nagyon kampányoljanak.

Mivel az önállósága kapcsán az LMP-nek több kongresszusi határozata is van, az MSZP-vel és a Jobbikkal történő esetleges megegyezéshez a párt döntéshozó szerveinek is hozzá kell járulniuk.

A Magyar Nemzet információi szerint ráadásul Szél Bernadették a meglepő döntést nem a vasárnap esti hódmezővásárhelyi ellenzéki győzelem után hozták meg. Úgy tudjuk, az LMP elnökségében már egy héttel ezelőtt megszületett ez az elhatározás.

Egy esetleges teljes ellenzéki koordinációt ugyanakkor hátráltathat, hogy az MSZP és a Párbeszéd nem igazán kooperálna a Jobbikkal, legalábbis még vasárnap este is ezt lehetett kivenni miniszterelnök-jelöltjük, Karácsony Gergely szavaiból. Ráadásul eddig a Jobbik is amellett állt ki, hogy önállóan indít mindenhol jelöltet.

Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje sajtótájékoztató keretében reagált a hódmezővásárhelyi eredményekre, amit az alábbi cikkben foglaltunk össze.

###HIRDETES###

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.