Vonát akarta leleplezni, végül saját magát járatta le a közmédia

A titokzatos palesztin férfi, aki szerintük elvezette a Jobbik elnökét az iszlámhoz, valójában náluk dolgozik.

MN
2018. 02. 07. 13:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Vona Gábort palesztin esküvői tanúja vezette el az iszlámhoz” címmel közölt leleplezőnek szánt cikket a Hirado.hu. A hírről az Origo és a Ripost is beszámolt.

Annak azonban már nem jártak utána, ki is ez a titokzatos tanú. Az Alfahír viszont megtette, így kiderült: a palesztin (és magyar) származású férfi nem más, mint Amin Zoltán – ezt a Jobbik elnöke is megerősítette a portálnak.

Az Alfahir azt írja, Amin Zoltán 2010-ben, a Duna Televízió vezérigazgató-helyetteseként csatlakozott a közmédia csapatához, majd 2014 októberétől az MTVA programigazgatói posztját töltötte be 2015-ig. 2016-ban még egészen biztos, hogy a Közszolgálati Médiaakadémia Alapítvány kuratóriumának tagja volt. A Nemzeti Audiovizuális Archívum (NAVA) oldalán megtalálható információk szerint pedig jelenleg is producerként vesz részt közmédiás műsorok gyártásában. A 2018. január 25-i Ki mer ma? – Játék és opera 10 percben című műsor (amit Ókovács Szilveszter vezet, aki egy 2011-es Origó-interjúban arról beszélt, hogy ő hozta Amint a Duna TV-hez) adatainál a közreműködők között található. Az Opera Café című műsornál is producerként tevékenykedik, a február 4-i adás végén nagy betűkkel látható a neve.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.