Zuglóban indul a volt szocialista Lévai Katalin az MSZP ellen

Az egykori esélyegyenlőségi miniszter a Lendülettel Magyarországért színeiben szerezne mandátumot.

MN
2018. 02. 02. 14:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Indul a választáson Lévai Katalin korábbi MSZP-s esélyegyenlőségi miniszter, aki ősszel alapított nyugdíjaspártja, a Lendülettel Magyarországért színeiben szerezne mandátumot Budapest XIV. kerületében, Zuglóban – írja a hvg.hu.

„Nem láttam még a kerületben, sok sikert kívánok neki” – üzente Tóth Csaba (MSZP), a szocialisták és a párbeszéd zuglói jelöltje Lévainak, miután a portáltól értesült a volt MSZP-s politikus indulásáról.

Tóth azt mondta, négy éve is több kihívó volt, nem gondolja, hogy Lévai bármennyiben is rontaná az esélyeit. Abban bízik, hogy a választók az esélyes jelöltre szavaznak majd. Tóth négy éve 1925 szavazattal nyert az akkori fideszes, Papcsák Ferenc ellen. Most a Fidesz Jelen Tamást indítja, aki korábban a XI. kerületben volt alpolgármester, most viszont egy zuglói önkormányzati bizottság tagja.

Lévai Katalin tagja a V18 csoportnak is. A tizenegy volt kormánytag által alapított csoport elvben nem tart kapcsolatot egyetlen párttal sem, nem támogatja egyiket sem, konkurencia sem akar lenni, tagjainak egyetlen célja van: elérni, hogy a választók menjenek el szavazni 2018-ban. A V18 alapítói Lévai mellett Andor László, Balázs Péter, Bárándy Péter, Bod Péter Ákos, Göncz Kinga, Holoda Attila, Mellár Tamás, Pusztai Erzsébet, Raskó György és Székely Tamás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.