A Jobbik nem tárgyal Gyurcsánnyal

Hiába tette félre a DK elnöke a korábbi fenntartásait és javasolt egyeztetést a választás utáni együttműködésről.

MN
2018. 03. 15. 17:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A Jobbik nem vesz részt a DK elnöke által kezdeményezett vasárnapi tárgyaláson” – reagált rövid, egymondatos közleményben Szabó Gábor pártigazgató Gyurcsány Ferenc csütörtöki bejelentésére. 

A volt miniszterelnök a baloldali pártok közös rendezvényén jelentette be – egyebek mellett –, hogy pártja félreteszi korábbi fenntartásait, mert meg kell tenni azt, amit eddig soha: tárgyalni kell a Jobbikkal. Nem választási együttműködésről, hanem arról, hogy utána, a parlamentben hogyan törjék le együtt „Orbán bűnös rendszerét”.

A DK elnöke vasárnap délutánra tárgyalásra hívta a parlamentbe jutásra esélyes pártok, így az együttműködésből kimaradó LMP és Jobbik vezetőit. Karácsony Gergely, az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje rögtön be is jelentette, hogy ő ott lesz, sőt, pártszövetsége kész további áldozatokat hozni, vagyis jelölteket visszaléptetni mások javára.

###HIRDETES###

Vona Gábor, a Jobbik elnöke a HírTV Egyenesen című műsorában azt mondta: a Jobbik szavazói nem vennék be, ha együttműködnének Gyurcsány Ferenccel. Szerinte a gyurcsányi ajánlat Orbán Viktor politikai érdekeit szolgálja.

„Az LMP felé nyitottak vagyunk, tehát ez is jelzi, hogy mi nyitottak vagyunk a tárgyalásra, nyitottak vagyunk az együttműködésre. De a múltat nem akarjuk visszahozni. Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor számomra olyan, mint egymást tételező szereplők, amíg van Gyurcsány Ferenc, addig lesz Orbán Viktor” –  mondta Vona Gábor.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.