„Bróker Lajcsi” miatt írt levelet az MSZP Orbánnak

A szocialisták szerint nem úgy ismeri az ország Orbánt, mint aki gyáván megfutamodna bármilyen ügy elől.

Pintér Bence
2018. 03. 17. 17:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gurmai Zita nyílt levélben kérte Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy menessze Kósa Lajos minisztert. A szocialista képviselő a levélben elmondta: azt várták sokan, hogy március 15-i beszédében a miniszterelnök beszámol arról, hogy megy az üzlet mostanság a veje által vezetett családi vállalkozásnak, illetve bejelenti, hogy városfejlesztési miniszterét, Kósa Lajost kirúgja. Orbán Gurmai szerint egyenes beszéd helyett félrebeszélt és fenyegetőzött.

„Az ön frakcióvezetője, Gulyás Gergely szerint »ha férfiak nőkről beszélnek, gyakran túlzásokba esnek«. Kósa Lajos közvetlen munkatársa meg azt állítja, hogy »Kósa úrnak ehhez semmi köze«. Önt nem úgy ismertük meg, mint aki gyáván megfutamodna és lapítana, hiszen sokkal hatalmasabb világszervezetekkel is megmérkőzik, hát még ezzel a kis feladattal. Hát akkor mérkőzzön meg az igazsággal is. Kósa Lajos megbukott miniszterként, megbukott képviselőként, megbukott emberként. Felszólítom, hogy váltsa le a városfejlesztési miniszteri posztról, és vonja meg tőle a Fidesz támogatását Debrecenben” – írta Gurmai.

Szerinte ha ez nem történik meg, az beismerő vallomás a miniszterelnök részéről. „Ha Kósa Lajos továbbra is a kormány tagja és a Fidesz képviselőjelöltje marad Debrecenben, azzal ön beismeri bűnrészességét Bróker Lajcsi ügyében” – zárta sorait a szocialista képviselő.

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.