Csintalan bejelentette: listán a Jobbikra fog szavazni

Megdöbbentette Orbán március 15-i beszéde a Hír TV műsorvezetőjét, szerinte ha a Fidesz nyer, diktatúra jön.

Pintér Bence
2018. 03. 17. 19:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csintalan Sándor a Hír TV-n futó, Tantusz című műsorában közölte: mivel az ellenzéki összefogás reménytelen, ezért április nyolcadikán a Jobbikra fog szavazni listán, egyéniben pedig a legesélyesebb ellenzéki jelöltre. A Hír TV műsorvezetője ezt azzal indokolta, hogy szerinte Orbán Viktor március 15-i beszédében bejelentette, hogy a választás után, ha nyer, diktatúrát fog csinálni, illetve a nemzet egy részét ráuszítja a másik részére. Erre az ellenzéki pártok közül szerinte csak Vona Gábor reagált megfelelően.

„Nekem ez nem könnyű” – tette hozzá Csintalan, emlékeztetve arra, hogy a Jobbiknak a „baráti köre” verte meg őt és vegzálta a gyerekeit. De szerinte a sérelmeket félre kell tenni, mert úgy gondolja: Orbán rendszerét meg kell buktatni. Hozzátette: az LMP-nek és a Momentumnak pedig nagyon drukkol.

Csintalan egy Esterházy Péter-idézettel illusztrálta mondanivalóját, amely így hangzik: „Hazára minden embernek szüksége van, persze nem olyanra, amilyennek a primitív, melldöngető hazafi képzeli, olyanra sem, mint a vallásé, vagyis holmi túlvilági haza bágyatag ízelítőjére. Nem, az embernek olyan haza kell, ahol talaj, munka, barátság, pihenés és szellemi befogadóképesség egyetlen természetes, kiegyensúlyozott és rendezett egészet, sajátos és egyéni világmindenséget alkot. A haza legjobb meghatározása: a könyvtár.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.