Egészen durva kamupártbotrány alakul Csepelen

Összesen 23 párt ajánlóívein találták meg elhunyt személyek adatait. A választási bizottság feljelentést tett.

MN
2018. 03. 19. 19:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Csepelt és Soroksárt magában foglaló budapesti 17. választókerületben az országos átlagnál sokkal többen akartak elindulni az áprilisi választáson: 45 egyéni jelölt jelentkezett be, közülük 23-at nyilvántartásba is vett a választási bizottság. Az erzsébetvárosi–terézvárosi ajánlóív-hamisítási ügy kipattanása után itt is megvizsgálták az összes ívet, és meglepő eredményre jutottak – írja a 24.hu.

Kiderült ugyanis, hogy a 45-ből 23 párt ajánlóívein bukkantak elhunytak személyes adataira. Ez egyértelműen csalásra utal, a választási bizottság hétfő esti határozatával meg is tette a feljelentést a BRFK felé, választás rendje elleni bűncselekmény gyanújával. Az MSZP képviselő-jelöltje, Bangóné Borbély Ildikó ennél is tovább ment, ő azt gyanítja, hogy a kamupártokra adott aláírások jelentős részben megegyeznek a fideszes jelölt, Németh Szilárd ívein szereplők adataival, vagyis feltételezhető, hogy azokról másolták őket.

Hasonló csalás gyanúja miatt tett feljelentést a VI. és VII. kerületben Oláh Lajos, a DK jelöltje. Szerinte a Fidesz és a Lévai Katalin korábbi szocialista esélyegyenlőségi miniszter vezette Lendület Párt ajánlásai közt 341 esetben van azonosság – vagyis ennyi ember adatait másolták át a fideszes ajánlóívekről Lévai Katalin pártjának ajánlóíveire, és hamisították oda az aláírásukat. 

Zuglóban is nyomoz a rendőrség, ott a BRFK már lefoglalta a két érintett párt ajánlóíveit. Lévai nem lehetett jelölt Zuglóban, miután ajánlóíveit összevetették a Fidesz jelöltjének íveivel, és 27 esetben teljes volt az egyezés, az ajánlások sorrendje is megegyezett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.