„Égő szerelvény érkezik”: kiürítették a 4-es metró állomását

Szabályosan evakuálták a Szent Gellért téri metrómegállót, ahova egy füstölgő metrószerelvény futott be.

MN
2018. 03. 21. 11:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tüzet jeleztek szerda reggel a négyes metró egyik szerelvényén. Az Index értesülése szerint az eset nyolc óra előtt néhány perccel történt.

A hangosbemondó állítólag ezt közölte a Szent Gellért téri megállóban várakozó utasokkal.

Az állomás területére belépni tilos, az állomásra égő szerelvény érkezik.

Az állomást ezután ki is ürítették. A portál később BKV-s forrásaitól megtudta, hogy 7 óra 50 körül egy vonat valóban kiszállította az utasokat tűzeset miatt a Gellért téren. Az állomáson dolgozók azonban hiába vizsgálták a szerelvényt, se lángot, se füstöt nem találtak.

A források szerint valószínűleg utas okozhatott lokálisan füstöt (például cigarettával vagy elektromos cigarettával), ami beindította az ilyen esetekben üzembe lépő automata metrón a vészjelző protokollt és az automata hangosbemondó felkéri az utasokat a metró elhagyására. A metró belső kamerafelvételeit még vizsgálják.

A tűzesetről, illetve bármilyen, a négyes metrót érintő különleges eseményről a BKK honlapján vagy Facebook-oldalán semmilyen információ nincs. A Metróért Egyesület a Facebookon megírta, hogy a metró műszaki ok miatt ritkábban közlekedik, illetve később annyit írtak egy kommentben, hogy „két szerelvény hiányzott reggel” a forgalomból.

Megkérdeztük az üggyel kapcsolatban illetékes  BKV-t, hogy  pontosan mi is történt a szerelvényen – amint válaszolnak kérdéseinkre, frissítjük cikkünket. 

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.